Något haltande (men ändå bra) start – Gröna Draken och Karins Magasin

Jag tog lite ledigt i påskhelgen men nu är jag igång på allvar med frilansandet. Det har börjat bra. Klev upp vid sju, tog mig ur pyjamasen (viktigt!) och kom igång med arbetet en timme senare.

Har gjort en plan för min leverans till Gröna Draken den här månaden – jag ansvarar för produktionen av ett uppslag som heter “Hållbart&Blandat”. Det är smått och gott om hållbarhet utifrån socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv. Ett väldigt roligt jobb som känns så viktigt! Under min tid på Lantbrukarnas riksförbund (LRF) fick jag på allvar upp ögonen för hur viktigt hållbarhetsperspektivet är och att det måste finnas där i alla beslut, stora som små i allas vardag.

Så till det som haltat en aning… min ena katt Tage blev akut sjuk och fick opereras för urinstopp för en vecka sedan och även om försäkringen täckte en hel del så lämnade vården av honom ett hål i plånboken som krävde viss ekonomisk omstrukturering. Hade tänkt att jag skulle ha gjort mina investeringar (nytt skrivbord, kontorsstol, kamerastativ, kameramikrofon) innan den 1 april, men det fick vänta. Jag får sitta vid köksbordet/soffan och jobba i några dagar till. Snart kommer jag kunna göra några av inköpen – tjoho! Ser särskilt fram emot skrivbordet… det jag sett ut är litet men lagom funktionellt för mina behov.

Ikväll blir det kulturell förning – hurra! Brukar besöka en så kallad litterär salong här i Västerås som heter “Karins Magasin” – brukar vara väldigt stimulerande diskussioner och ämnen där.